15 augusti 2018

Artipelag på Hålludden

Nästa lilla utflykt under Stockholmsturen var till Artipelag, som var ett av de mål vi skulle försöka komma till nu när vi hade bilen med oss.

Artipelag är en privatägd svensk konsthall vid Baggensfjärden på Hålludden på Farstalandet i Värmdö kommun. Björn Jakobson, som grundade företaget Babybjörn AB, fick år 2000 idén till konsthall i Stockholms skärgård.

Nu var vi där något tidigt på förmiddagen så konsthallen hade inte öppnat, men vi var mest där för att se omgivningarna och byggnaden. Konsthallen hann öppna under vår tur runt området, men vi kände att det räckte så här, så vi löste inte inträde till konsthallen, utan begav oss mot Gustavsberg.Besök: 20180807.

6 kommentarer:

 1. Så vackra naturbilder och spännande konstverk! ..och termosen är förstås med på ett hörn! ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Termosen måste ju vara med ;-)

   Radera
 2. Jätte fint ! och en fin omgivning med kust nära
  vi campa över 2011 i gustavsberg med husvagnen och vi ställde upp den för nattvilan vid havsbadet eller nått liknade , det var en stor parkering vart fall (jätte stor ) och ett fik eller bensin mack på området. kanske inte var det bästa stället för oss men vi fick ju oss en natt sömn vart fall.
  kom så väl ihåg att det kom upp en famlij från badet och gick till sin bil som stog parkerad invid oss, en jätte dyr bmw ! och killen sade till mig och ja satt utanför vagnen med en stödbens öl i handen "det där med husvagn ser trevligt ut sade han" å ja höll ju med så klart och vi prata en stund med varann och innan han for iväg med sin familj så sade han
  "man kanske skulle sälja båten och köpa in på en husvagn i stället "
  blev väckt tidigt på morgonen vart fall då bil pendlarna annlände och som skulle ta kollektiv trafiken på morgonen till jobbet.
  sen så besökte vi gustavbergs området med museum och butiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Besöket där blev kort och lite händelsefattigt, men staden och området är fint.

   Radera
 3. Den utflykten gjorde vi för två år sedan. Området är otroligt fint. Kan berätta att vi heller inte löste biljett till konsthallen, för ärligt talat tycker jag inte att konsten som visas där "faller mig i smaken". Däremot är strandpromenaden från parkeringen än höjdare liksom maten i restaurangen. Å då merar jag inte buffén utan deras mackor som påminner om "forna" tider. Mums!
  Ska bli kul att läsa om vart ni hamnade i Gustavsberg, förutom på den "obligatoriska" Gustavsberg-outleten" då;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får göra dig besviken BP, inlägget om Gustavsberg blir kort om det ens blir något.

   Radera