2018-07-28

Turistar några timmar där Öckerö kommun styr

Bistra miner på Hönö/Öckerö/Hälsö igår, kanske lyser det igenom på denna bild.
Men ärligt, dessa tre öar är inte anpassade för turister.
Var kommer man av vägen om man vill stanna en liten stund vid vägkanten? Var kan man ta en medhavd fika? Var kan man njuta av den fina utsikten om man inte vill se den från bilen under färd? Enligt mig, ingenstans!
Nä, skärpning Öckerö kommun värna turister som vill göra en dag på era öar och de som inte vill ta sig till överfulla kommersen vi hamnen på södra Hönö.

De flesta andra platser har alltid någon fin plats med bord och fin utsikt, det brukar t.o.m. var angivet på skyltar var en turist kan sträcka på benen en stund, dock inte här på öarna.
Det fanns flera ställplatser för de som reste med husbil och de var utmärkta med skyltar. Men en turist i vanlig bil hade inte det.

Vi hittade ett bord undangömt i en klippskreva intill en liten-liten badplats på Hälsö med en urusel "Med-risk-för-att-slå-sönder-bilen-parkering" intill huvudvägen/Hälsövägen. Det var vid den badplatsen jag alltid intog min frukost de gånger jag jobbade på öarna för något år sedan, och ni skall veta att jag letade under min arbetstid för att hitta bättre platser att ta min rast på.

Jag märker ut bordet, under "Plats" i inläggsfoten (klickbart) till er som vill ta en medhavd fika om ni skulle hamna på någon av öarna i Öckerö kommun.

Det blev tre bilder/motiv under vår resa på öarna, alla vid den lilla badplatsen.

4 kommentarer:

 1. Skövde-Putte28 juli, 2018

  Att Sverige blivit alltmer bilfientligt, är ju inte direkt någon hemlighet. Utsikten på dessa bilder, verkar det i alla fall inte vara något fel på. Sommar-Sverige, i all sin prakt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övärlden utanför Göteborg är vacker.

   Radera
 2. Känner väl till dina funderingar och delar dom med dig.
  man påträffar dessa problem allt för ofta då man gillar foto och vill stanna till på en vacker plats och hittar man väl en plats så ser man ofta skylten p-förbud eller camping förbud
  det såg vi ofta då vi var i värmland b.la
  och ofta så ligger dom vackra vyerna på en rak smal väg utan en p-plats lade märke till det då vi var på väg till nyköpning som sist
  ja fick ta en fuling och stanna till vid en buss hållplats tillslut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, men jag upplevde det som ganska extremt på öarna.
   Men visst är det tråkigt rent allmänt att inte kunna stanna en 1/125sek för en bild :-)

   Radera