2018-07-18

Morgonens vandring


... avgick från hemmet 06:30 och återigen tog jag stigarna och lederna över Ymerområdet in på Kypeområdet fram till Kypegården och vidare på gatorna ned till Södra torget i centrum. Summa för detta blev 9,8 km.

En för mig udda och lite lurig upplevelse var när jag gick på en mindre grusväg/led inne i skogen, då hörde jag ett svagt prasslande i det det höga gräset strax bakom mig vid sidan av vägen, van av att det brukar vara fåglar.
Jag vänder mig om samtidigt som jag går vidare, då kommer det fram en normalstor räv upp på vägen ca 2 meter bakom mig och följer efter mig, när jag stannar kommer den närmare och tittar upp på mig.
Den stannar inte förrän jag gör ett läte då är den inte mer än 1,5 meter ifrån mig, jag vet inte om räven skall göra utfall eller om den är nyfiken, men väldigt udda att vara så närgånget nyfiken.
Den fortsätter mot mig tills den är ca 1 meter från benen då gör jag en kraftigare ljud och en spark i gruset mot räven och då försvinner den in i det höga gräset igen.
Det blev faktiskt lite olustigt, var den sjuk, hungrig eller bara nyfiken. Men så närgånget nyfiken verkar inte vara normalt. Jag tänkte på alla som går med hörlurar i öronen under sina löp- och promenadrundor som inte hör något av vad som händer runt dem.

2 kommentarer:

 1. Skövde-Putte19 juli, 2018

  Det är faktiskt inte så rysligt ovanligt, att just rävar understundom kan bli lite väl närgångna. De är oerhört nyfikna på allt & alla, och leker gärna med hugade kandidater. Youtube är en outtömlig källa, när det gäller häftiga naturupplevelser. Kan ibland fastna i timmar, framför otyget...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått det nu. Jag har bott nära skogen sedan barnsben men aldrig stött på en räv som är så närgången, snarare tvärt om. Jag inser nu att jag kanske skulle handlat annorlunda.

   Radera