2018-01-05

Målsättning, inte ett löfte


"Nästan var fjärde Facebook-användare överväger att minska sin närvaro, eller helt stänga sitt konto.
– Det är en del i en trend, säger Tero Marjamäki på Sveriges annonsörer.
Branschorganisationen har i en Novusundersökning tillfrågat drygt 1 000 svenskar om deras medievanor. Där uppger 23 procent att de planerar att fly Facebook. Det är oklart varför, eftersom undersökningen inte tar fasta på skälen.
– Men vi kan se att många generellt sett minskar ner på det digitala och går tillbaka det analoga. Det ser vi även hos annonsköparna. [Källa]
"

Om jag skall sätta upp en målsättning under 2018, så är det just detta - Att min tid på sociala medier, främst Facebook, skall minska eller upphöra.
Kanske inte för jag använder dessa extremt mycket, utan mer att jag vanemässigt klickar in på dem.

Jag går in på mitt sextioandra levnadsår och vad fyller det för behov att synas på sociala medier för mig, knappt något om jag skall vara ärlig.
Varken mina barn eller deras nära finns på dessa medier, så att hålla kontakten med dem där finns inte. Det jag gör då och då är att lägga ut några av mina egna bilder, men varför skall jag göra det när jag har blogg till det.

Det mest tråkiga är att jag efter några minuter på Facebook känner en viss irritation av det jag ser i flödet, varför skall jag då klicka mig in där.

Så därför får detta bli min målsättning 2018.

1 kommentar:

  1. "tror själv" att man lätt fastnar i ett beroende som kan vara svårt att sluta med man måste se vad som skrivs man måste följa med och man måste så mycket idag med sina smartphones och surfplattor. Facebook mm har även goda sidor eller bra sidor kanske det heter man kan följa kompisar och bekanta och man kan gå med olika intresse grupper och man kan få flera följare på sin blogg sida b.la
    själv så nöjer jag med min Twitter nyhetsflöde där och mitt jalbum och 500px för bilder har även haft tanken att skippa 500px och gå med på fotosidan igen.........

    SvaraRadera