Kodak Instamatic 77-x


På julaftonen 1977 fick Jonas denna Instamatic 77-x.
Detta var bland de billigare Instamatic man kunde köpa 1977.
Jonas pappa hade pungat ut med 100:- på Öbergs foto i Sundswall några dagar tidigare (vilket motsvarar ca 430 kronor i dagens värde).

Expediten hade förutseende skrivit den 24/12-77 på garantibeviset, eftersom det var då Jonas invigde kameran genom att fota sina släktingar runt granen.

Jonas var en ordentlig pojke som tog väl hand om sina prylar, så han sparade plastlådan som kameran levererades i.
Kanske han till och med lade kameran i denna förpackning efter varje fotostund han gjorde ute på Sundsvalls gator.

Jag vet inte hur det gick för Jonas med fotograferingen, kanske han bytte upp sig några år senare. Kanske hans far såg hans fotointresse och gav honom en något mer avancerad kamera på någon senare julafton.

Några dagar sedan strax innan julaftonen, nu 2017, kom den per post till mig som en kul "julklapp" från bloggpolaren Åke i Sundswall och nu infogas den i min kamerahylla.

Instamatic 77x tillverkades mellan 1977 och 1984. Den hade ett 43mm f11 objektiv med plastlinser. Det fanns bara en slutartid på 1/50 sekund. Den tog blixtkuber och kameran tillverkades i Väst Tyskland.


Kommentarer

  1. Det är bara du som får till det så bra Tony. Det ante mig att den passade bättre i din samling. Kul Tony.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer