Sigma 19mm f2.8 DN Art

Jag ser att en vidvinkel på ca 28mm (omräknat till småbildsformat) passar mitt fotograferande, jag märker att det oftast blir fotat på 18mm på min 18-55mm normalzoom. På den analoga tiden satt också mestadels en moderat vidvinkel (35mm f2,0) påmonterad på mina kameror, så det är nog i den vinkeln jag ser de flesta motiven.
Tester och utlåtanden sedan lång tid tillbaka visade att priset inte alltid är avgörande för bildkvalitet, utan denna Sigma 19mm f2,8 står sig mycket bra i jämförelse med långt dyrare ”Prime”objektiv. Jag funderade länge på Sony SEL 20mm f2,8 som är dubbelt så dyr. Men enligt tester var denna Sigma likvärdig eller något bättre. Så nu kan jag ställa kitzoomen på hyllan. Första testbilden blev på de Matteo kafferosteri i Göteborg.
När jag kollade rakt av på originalbilderna såg jag faktiskt skillnad i skärpa och kontrast mot kitzoomen, så jag är nöjd.

Bilden är fotad på "de Matteo" på Magasinsgatan i Göteborg under gårdagen.

Kommentarer

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer