En skylt väcker minnen

Bilradio, finns det bilradio/stereo att köpa fortfarande, tänkte jag.
Och mindes mitt 70-80-tal när jag kollade in nya häftiga bilstereoapparater att montera in i bilen, Blaupunkt, Clarion, Knutson, Roadstar och allt vad de hette.
Två högtalare blev med tiden för få, nu gällde det 4 högtalare och det kom "Boosters" och effektslutstag att ansluta till bilstereon för att driva högtalarna, med tiden skulle man också ha en fin och anpassad tonkurva, så en Equlizer kopplades in.
Någon gång i början av 90-talet började biltillverkarna att fabriksmontera bilstereo. Den gamla DIN-normen (anslutning och kontaktanpassat och fysisk storlek på stereoapparaten) gick väl i graven och bilfabrikanterna hittade på helt olika storlekar på sina bilradio, så att montera in egna och kanske bättre bilstereo var för en relativt erfaren bilstereomonterande bilägare nästan omöjligt.
Men sedan kom jag på där vid porten att det tävlas visserligen i bilstereoljud, men då snackar vi hela bilen som en enda stor högtalare.
En skylt kan väcka minnen och den var fin och värd att dokumentera. Den andas just bilstereotidens guldålder i slutet av 70-tal och under 80-talet.

Kommentarer