Kul tur i natur eller När vägen är målet


Det fanns en vit fläck på södra delen av Sverigekartan. På denna vita fläck körde vi under två intensiva dagar för två veckor sedan. Enkelt beskrivet var det området öster om Vättern och söder om E4.an fram till Östersjön, målet var Husby säteri i Söderköping där vi bokat övernattning.

Vägar som 132, 134, 135 vara riktigt fina bilåkarvägar med vacker natur och fina och ibland spännande samhällen och städer. Dessa var de största vägarna vi reste på, frånsett en liten tur på E22 söderut söder om Valdmarsvik, ibland blev det så små vägar att det var svårt att möta en bil.

Vackert väder och vacker natur, men det är svårt att fånga vacker natur på bild när man är på bilresa, vilket avsnitt skall man välja och går det att stanna bilen här... Oftast fungerar det inte att bara plåta snapshot på natur (tycker jag), vi fick lagra det vackra i huvudet.
Så det blev mina huvudintressen att fotodokumentera - byggnader och skyltar i förfall. Gamla Mackar & motell/färdshus om det dyker upp några under resan.

Mitt tidigare minne från Söderköping var att jag tappade i en Nikonpryl i Göta kanal och det var 1993. Då vi följde Götakanal öster om Vättern, då det blev bara glass vid kanalen och sedan in i bilen igen och såg inte så mycket av Söderköping. Men denna gång blev det en fin kväll i den vackra staden.

Bilden ovan är från en "övergiven" ladugård någonstans utmed och en bit in från väg 135. En Plymouth Belvedere II från 1966, inte körd på över 20 år.

Kommentarer

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer