Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2017-06-11

f/3,5

... på A-läge (Aperture priority = tidsautomatik eller slutartidsautomatik) och kameran gav här en slutartid på 1/8000 dels sekund, vilket syns på toppdisplayen på kameran här på bilden, när denne man fotograferade virvlande dansare. Kan troligen behövas om man vill frysa rörelserna på dansbanan.
Jag körde också A-läge under Nostalgifestivalen, men då jag inte har så ljusstark zoom som mannen på bilden så blev inställt bländarläge f/6,3.

4 kommentarer:

 1. Häftig systemkamera du har. Jag har försökt länka till dig men det funkar inte. Det kommer bara upp att sidan inte kan visas. Jag har dykt på sånt förut men inte så ofta. Jag har testat att ta bort det sista som står på länken efter .se Jag får spara ner den på bokmärken istället då. Vill gärna kunna gå in och kolla

  Ha en skön kväll
  Hälsning
  Malin

  SvaraRadera
 2. Nja, det är inte jag på bilden.

  SvaraRadera
 3. Intressant, att kunna kika på den andres kamerainställningar. Han ser ut att ha ett gediget objektiv, mitt zoom objektiv som numera är mitt standardobjektiv har f/3.5-6.3. Försöker att fotografera lite oftare i M-läge för att lära mera men ska man vara snabb och fotografera något spontant är nog P-läge bäst.

  En väldigt bra bild, som vanligt och Nostalgifestival låter kul, har på ön har vi haft Earth Garden Festival förra helgen. Lite lättare att fotografera när det är mycket folk i rörelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den utrustningen är det inte mycket att klaga på. Zoomen är en Nikkor 70-200mm f2,8. M-läge känner jag inte alls passar för mig, att behöva ställa in både tid och bländare för att få rätt exponering är alldeles för tidkrävande för snapshotsbilder som är det jag fotar huvudsakligen. Jag väljer hellre antingen A-läge eller S-läge men mest blir det P-läge. Nostalgifestivalen är väldigt bra, finns mycket mer än bara bilar.

   Radera