Texaco i Borås

Ett par bilder jag haft i många år i en bildmapp: Två bilder från Borås och Texaco i korsningen Skaraborgsvägen och Bergslenagatan (Knalleland). I slutet av 70-talet och under del av 80-talet rattade jag bl.a. just denna SJ-buss och om jag inte minns fel tillverkades denna modell runt 1970 och bilarna har skyltar med länsbokstav, så mellan 1970-1973 bör bilderna tagits. Byggnaden finns kvar och sedan Texaco försvann är öppningen där macken fanns igensatt med skyltfönster. Här har funnits olika butiker bla hemelektronik, bilfirma och några fler under åren, numera är korningen en rondell.



Här under en något bättre vy av skyltarna på tappen. Bussen är Borås Lokaltrafiks och trafikerar inom Borås tätort. En Cheva Impala är på väg in mot centrum.


Fotograf är tyvärr okänd, men jag misstänker att det är en bussplåtare eftersom bilderna har samma vy men innehåller olika bussar som trafikerar gatan. Jag har mina aningar om vem som fotat och i så fall var vi arbetskamrater under många år.

Kommentarer

  1. Trevligt! Kul med historia :) Så lyckat med bussen :)

    SvaraRadera
  2. 59àn er jo bare vakker, men på den tiden alt for dyr for Norge...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer