Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2016-12-13

Riksettan, tidningen alltsåDå sitter jag här med sista numret av tidningen Riksettan. Riksettan var en tidning för oss som såg ett nostalgiskt skimmer över motorismen förr i tiden. På den tiden då motorismen var något modernt, där man såg möjligheter och inte problem, (eller så ville man inte se problemen).
Under den tiden då det byggdes motell och mackar utmed alla större vägar. Då det producerades de märkligaste tillbehör för den motoriserade familjen. Bilutflykt och bilsemester var på modet. Då alla runt och i bilen sprudlade av lätt överdriven entusiasm och positivitet.

När första numret av Riksettan kom ut för ca 10-11 år sedan låg den perfekt i tiden. Det var då jag bland många andra likasinnade startade väldigt uppskattade nostalgi och retrobloggar som var mer eller mindre inriktade på motorismen. Nu kunde intresserade via nätet ta till sig mycket info och bilder på hur det var förr.

Vi fick tips från Riksettan och tidningen fick tips från oss om gamla mackar, motell och ”sevärdheter” av det som fanns kvar av det som en gång var nytt och modernt. Under denna period växte också många nostalgimackar upp av personer som ville gå ”All in”.
Kanske har denna period av intresse för motorismen från förr haft sin peak, jag tror det är så i vart fall känner jag ofta been there done that. Visst finns det fortfarande intresse och mycket har flyttat över till facebook, inte lika roligt att följa men det är den tiden just nu.

Tack för trevliga år Riksettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!