Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2010-06-06

Bilisten i Odensbacken

Bilder från 2010-06-06. När man är ute på en road trip på gamla Riksvägar för mack- och motellkoll, händer det att jag slänger upp kameran och tar några dokumenterande bilder på en mack som kanske inte lockar så där speciellt. Så tänker jag att platsen kommer jag ihåg tills jag kommer hem. Tydligen inte, men jag hade skrivit på några bilder "Örebrovägen i Kumla" och troligtvis också på en gammal nedlagd blogg jag hade. Efter lite koll på Google maps och lite brainstoming på facebookgruppen kom vi fram till att det är Odenbacken det var, Örebrovägen stämde i alla fall :-)

Så nu återstår bara att hitta äldre bilder och veta vilka bensinbolag som fanns här innan Bilisten.
5 kommentarer:

 1. Den vita plasten längs byggnadens tak skvallrar om Shell, de hade sådant, brunmålat. Många Shellmackar blev ju också Bilisten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, tack för kommentar.

   Radera
 2. Nämen titta! Den där macken besökte jag flitigt under andra halvan av 80-talet då jag gick i högstadiet på andra sidan gatan. I utbyggnaden åt vänster hade de väggarna fulla med hyr-videofilmer, minns att jag hade beslutsångest många gånger. Jag växte upp i Stora Mellösa, ca 5 km norr om Odensbacken. Flyttade till Örebro när jag gick sista terminen på högstadiet, fick då åka länsbuss de 2,5 milen från Örebro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redan då började mackarna med chips, godis och hyrfilmer. Ett tag hyrde vi video på mackar har också, de hade ett bra utbud.

   Radera
 3. Och ja, det var en Shell-mack en gång i tiden.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!