Fotohuset i Fritsla

När jag 2008 fotade detta hus med en tydlig men något udda FOTO-skylt trodde jag det var någon som bara roat sig. För några veckor sedan såg jag på instagram någon som lagt in bild på huset. Jag kommenterade om mina tankar om huset men fick till svar att det faktiskt varit en fotoaffär i huset.

Det var Fotograf Gustav Olson som hade fotoaffär i byggnaden 1935. Gustav var tydligen fotograf redan 1931 och köpte tomten 1934 och byggde huset 1935. Huset innehöll 2 affärslokaler och lägenheter. Då var huset reveterat och eternitplattorna kom upp senare som på så många andra hus.

När affärsverksamheten lades ned har jag ingen koll på men under slutet av 70-talet fanns det ingen fotoaffär här det borde jag haft koll på.




Flygfoto från ca 1935, där ser man huset stå ensamt intill kyrkan strax till vänster om kyrktornet

Kommentarer

  1. Helt underbart!

    SvaraRadera
  2. huset tillhörde som sagt min svärfars far, efter hans död 1983? Ärvdes det av min svärfars syster som ägde huset tills hon gick bort för några år sen
    Dödsboet har sålt fastigheten
    Gustav bodde där tills han gick bort, begravd i familjegraven tvärs över gatan

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer