Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2016-03-12

Borås - Riksgränsen Tur och Retur

Från ett köksbord, april 1967.
Bo har nyligen kommit hem från en resa till Norrland där han deltagit i en militär övning/utbildning med utgångspunkt vid Riksgränsen. Han är nu Kapten och det värsta harvandet på fältet ligger bakom honom sedan några år, nu finns han i "govärmen" i stabstälten. Men nu är övningen avklarad och under sommarhalvåret blir det jobb runt kasernerna som vanligt på hemmaplan.
Hemma på köksbordet ligger den förbrukade och slutklippta tågbiljetten för SJ Snälltåg från resan.
Kameran, en Agfa Optima 1a ser ut att ha klarat av strapatsen och senvintern utan krångel och skador. Kameran är nu laddad med ny film och den senaste svartvita rullen är framkallad och hämtad från Fokus Foto här i stan. Våren kommer snart och nu finns det en Kodachrome diafilm i Agfa'n.

Under resan har dottern hunnit fylla 9 år och två av vykorten till henne ligger på bordet, ett med motiv från Polcirkeln och ett med motiv från hotellet i Kalix.

1974, då 50 år ung och Major, valde han att ta ut sin avtalade tjänstepension. Efter yrkeslivet odlade han sina poetiska sidor.
Idag den 2 november 2015 skulle Bo fyllt 91 år, men han blev bara 90½.
En av alla hans dikter handlar om en födelsedag när Bo var liten pojke. Den lästes upp i Radio Malmö av skådespelerskan Maj Lindström 1981.

DSC06732

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar