Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-06-29

FOTO mars 1976Marsnumret av tidningen FOTO 1976. Tidningen avhandlar trenden om att systemkamerorna börjar bli mindre och lättare, där Olympus med sin OM-1 började trenden redan 1972 och nu börjar de andra haka på.
På testbänken låg i detta nummer Minolta srT303b som fick ganska bra resultat och som med ett 50mm 1:1,7 kostade 1,700:-. Man testar en "zoom", Hexagon AR Varofocal 35-100mm som om möjligt ersätter tre fasta objektiv. Den hade hygglig skärpa men för den kräsne fotografen kanske den inte ersätter tre fasta gluggar.
Ett reportege om naturfotografen Ingmar Holmåsen. Valda bilder av den japanske gatufotografen Katsumi Watanabe visas på några sidor (även omslaget).

Sist men inte minst rapporteras om Arvika, ett fotografins Grönköping. Där man måste söka tillstånd för att fotografera i stan om inte detta görs väntar böter, högst besynnerligt.
Jag har lämnat över dessa uppseendeväckande sidor till Arvikas egen Larsson för att kolla upp om tillstånd fortfarande krävs för oss sk "kanonfotografer" som under 2016 ämnar besöka den Värmländska pärlan.

Om så är fallet är det bäst att jag avlägsnar mina illegala bilder från Arvikabesöket 2012.

1 kommentar: