Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2016-01-28

Några rader över en kopp kaffeJag har under den senaste tiden avaktiverat och raderat en hel del av mina konton på internet. Det rensade var bl.a. 2 flickr-konton, 1 tumblr-konto, 1 500.com-konto, 2 gamla facebookkonton, 2-3 gmailadresser, 1 wordpressblogg och 2-3 blogspotbloggar.

Livet på internet via bloggar är inte vad det en gång var med respons, besökssiffror och intresse. Även mitt intresse för egen blogg och bloggbesök hos andra är mycket mindre nu än tidigare år.

För många (även jag själv) gäller nu snabb media, gärna starkt mobilanpassad typ instagram.
En bild på Instagram ger ofta snabbt mycket respons, vilket jag och kanske vi alla tycker är trevligt, och #taggningen där gör att många, även okända, kan hitta sina intressen/bilder man gillar.

Så efter veckans senaste rensning har jag kvar denna blogspotblogg och min fotoblogg fotobrus.se utöver mitt Instagramkonto och facebookkonto.
Insta och FB blir kvar, men troligen blir det bara en blogg i fortsättningen.

Det vore skoj att höra vilka tankar du har om dagens bloggvärld?

9 kommentarer:

 1. Grattis till rensningen!
  Den "bloggkategori" som har minskat mest är oneklingen foto. Det är många "renodlade" fotobloggare som har försvunnit och nyttjar som du Instagram. Fototriss är ju ett typexempel för det.

  Men har man en "tramsblogg" som jag kan jag bara säga att denna "kategori" har ökat, åtminstone i mitt fall. Själv letar jag aldrig nya bloggar, men på något konstigt sätt hittar bloggarna till mig, vilket är otroligt roligt. Sedan väljer jag vilka jag vill läsa fortsättningsvis och vilka inte passar mig.

  Det beror ju också på om man gillar att skriva eller inte. Ofta har fotobloggarna ju mycket lite text till sina bilder. Själv älskar jag att skriva, så för mig känns det fortfarande helt rätt att ha en blogg.

  PS. Har varken Instagram eller Facebook. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tramsblogg har du väl inte, men just den blogginriktningen du har är lätt att ta sig till som besökare. Tack för din kommentar!

   Radera
 2. Jag har bara min blogg och har medvetet valt bort t ex FB,Twitter och Instagram. Bloggen tillfredsställer min faiblesse för skrivandet som jag där kan mixa med de foton jag klarar av att ta. Jag lever ju på många sätt ett annorlunda liv än de flesta och det här upplägget där jag själv bestämmer takten i mitt skrivande passar mig och min livssituation. Men, visst är det bra med ett brett utbud som ger många möjlighet att leva just det "internetliv" som passar dem bäst.

  SvaraRadera
 3. Jag har FB mest för att hålla kontakten med Släkten. FB är väl inget socialt medie jag gillar egentligen. Tack för din kommentar.

  SvaraRadera
 4. Jag har haft mängder med olika FB-grupper/sidor, prövat mig fram, behållit en del och rensat bort andra. Prövat med olika bloggar och likaså där rensat en del. Har även ett twitterkonto som inte används så ofta. Gillar dock twitter pga avsaknaden av reklam. Efter år av experimenterande tror jag att jag funnit en form som jag är nöjd med (i alla fall för stunden).

  1 Min hemsida tow.se

  2 Tre st bloggar "Larssons Blogg", pb och en spegel av tow.se

  3 Min FB-profil (som ofta är en spegling av tow.se och Larssons Blogg) samt ett antal FB-grupper (man får snabbt kontakt med likasinnade med FB-grupper).

  SvaraRadera
 5. Ja vi har ju följts åt under några år nu. jag har väl inte fullt ut speglat mina sidor på olika medier.

  SvaraRadera
 6. ja har kvar mina 3 fotosidor än så länge, ångrar kanske lite att ja tog ett konto på wordpress en gratis blogg hade gått funkat lika bra för mig i efterhand
  jalbum kanske sakta får lämnas in av mig vid nästa inbetalning
  500.com kommer att finnas kvar av mig och förmodligen även wordpress och då är vi nere på två konton
  det får räcka för mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste på din sida att du också funderar dra ned.

   Radera
 7. semlan och kaffet ser väldigt gott ut :-)smaka min första semla idag över en kopp kaffe

  SvaraRadera