Jultomten stiger på vid Tveta station

Den 6 december 14:40 kommer självaste jultomten att stiga på tåget just här vid Tveta. [tidtabell]

Sträckan Skara-Lundsbrunn var en del av Skara-Kinnekulle-Vänerns Järnväg (SKWJ) som öppnade för trafik 1887 och köptes av Västergötland-Göteborgs Järnvägar (VGJ) 1904. VGJ:s smalspåriga huvudlinje mellan Göteborg och Gårdsjö blev kända som Västgötabanan. VGJ köptes av staten 1948 och införlivades i dåvarande Statens Järnvägar (SJ).

Kommentarer

  1. Fina bilder och trevlig berättelse om en gammal järnvägsepok. Kul också att tåget spås komma exakt 14:40. Inte illa i dessa tider.

    SvaraRadera
  2. Raka spåret in i en svunnen epok! Skulle vara intressant att träffa jultomten på Tveta station 6 december men det låter sig inte göras! Härliga bilder!

    SvaraRadera
  3. Läckra bilder! Härligt djup och fina färger.

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder! Här är vi många som hoppas att Roslagsbanan, som också är en smalspårig järnväg, på nytt skall gå ända till Rimbo istället för som nu, bara till Vallentuna. Särskilt den översta bilden var väldigt fin och stämningsfull med de smala spåren på slipers, genom det torra gräset och in i skogen.

    SvaraRadera
  5. Kommer att tänka på filmen Station Agent när jag ser dina bilder. Har du inte sett den. så gör det!
    Härlig nostalgikänsla i din triss!

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder på raka järnvägsspår!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.