Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2015-08-27

SJ Veckoslutsbuss till Gävle

Det är Throwback Thursday och denna gång kastar jag mig tillbaka till ca 1979-81. På bilden sitter jag som relativt nybliven (1979) bussförare på SJ Buss och detta är en VanHool turistbuss med inv. 1774 och den skall nu trafikera veckoslutssträckan mellan Borås och Gävle som avgick fredag och söndag.

Som Boråsförare körde jag sträckan upp till Örebro via Borås - Ulricehamn - Jönköping - Huskvarna - Gränna - Ödeshög - Motala - Askersund - Örebro.

I Örebro körde jag in till en centrumhållplats, därefter ut till Esso Motorhotell vid E3 där en rad olika Veckoslutsbussar sammanstrålade för rast och måltidsuppehåll för resenärerna.
Vi förare fick en snabb middag och kunde ta ett ev. toabesök sedan var det tid att ta sig ut till bussen som kom från Gävle och justera in förarplatsen i en ofta helt okänd SJ-Buss.
Efter en stund kom resenärerna ut och det bar av tillbaka till Borås igen. Föraren från Gävle gjorde samma sak och fortsatte tillbaka till Gävle.

Arbetstid från kl 10:55 till 23:00 och strax över 60 mil allt som allt... det gällde att vara fräsch och hålla magen och blåsan i bra trim för tillfälle till toa var på Esso motellet... puuuh :-)
Är det konstigt att jag kommer ihåg detaljerna.

2 kommentarer:

  1. Fin bild! Gillar verkligen dessa "Throwback Thursday"! Som lokförare gäller det också att hålla blåsa och tarm i bra trim ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Jo jag förstår att situationen är lika. :-)

      Radera