Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2015-07-24

Stödbensåren

Fredagens öl är Stödbensöl som är samma gamla lagerbrygd men i en för årstiden aktuell förpackning. Husvagns- och semesteranknytning är det som går hem på förtältsfesterna.Under 90-talet blev det några vändor med egna husvagnar. Barnen var i rätt ålder för detta och vi kom ut och såg Sverige för en relativt billig penning. Att ligga på en camping under sommaren var kanske inte det vi gillade mest då, även om barnen kanske skulle föredragit det. Så det blev några semesterrundor till Bohuslän, Dalarna, Skåne, Öland, Gotland och givetvis Halland. Under några år hann jag knappt hem från jobbet innan husvagnen krokades på och man gav sig ut. Här under är några bilder från 90-talsårens husvagnsresor. Egna vagnar var Kabe Billiant GL, 82:a och Kabe Smaragd GL, 83:a.


Under 80-talet lånades några husvagnar. Den Första egna husvagnen köptes 1991 och den mer seriösa resan blev semestertrippen till Dalarna med vännerna 1992 med Rättvik som bas.

1992 var så lyckat att vi och vännerna vill upprepa Dalarnasuccén 1993.

Barnen växte och Brillianten blev något för liten, det blev en Smaragd på hösten och här är första och sista turen 1993. Det var smällkallt och regnigt i Falköping och på Mösseberg men vi ville testa den nya husvagnen innan den ställdes in.

Direkt när sommarlovet kom 1994 packade vi Smaragden och stack till Gotland under två veckor, det var en fantastisk semester. Vi reste hem dagen innan midsommaraftonen och mötte alla turister och midsommarfirare som kom med båtarna och vi var glada att vi tog tidig semester.

Många helger och veckor under 90-talet spenderades på Björkängs Camping mellan Varberg och Falkenberg.

Här är en övernattning någonstans i Sverige, fint läge!

Sista resan med husvagn gick till Böda på Öland efter detta så var de seriösa husvagnsåren slut och 1997 eller 1998 sålde vi vagnen.

6 kommentarer:

 1. Kan man sammanfatta med att; "allt har sin tid"?

  SvaraRadera
 2. Får minnen jag med när jag ser bilderna. Runt 1985-87 var även min familj ägare av en husvagn, men det var mest pappa, brorsan och jag som åkte ut och campade, mamma vägrade, hon offrade sig kanske ett par gånger ;-) Minns att vi var i Mellbystrand två somrar i rad, vi trivdes där. Ni matchade i alla fall bilen med husvagnen, det gjorde inte vi. I början innan vi bytte bil körde vi runt i en gul tvådörrars Volvo 144 till den vita och ljusgröna husvagnen från 60-talet, en sådan med brutet tak. Vi såg ut som ett cirkus-sällskap på vägarna... Mamma tvingade sedan pappa att sälja husvagnen och efter det började vi hyra stugor i Skåne flera somrar i rad. Bland annat en jättemysig skånelänga med strandtomt i Simremarken :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bytte också husvagnen mot att boka stugor och hotellrum istället.

   Radera
 3. Helt suveräna bilder :) Stödbensölen vart pricken över i:et :)

  SvaraRadera