Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2015-04-19

Budskap på Gräsrotsnivå

Fototriss har som veckans tema Gräsrotsnivå. Då går mina tankar förbi vårens blommor och blad och i mina skruvade tankebanor blev det detta: Bland oss gräsrötter i olika åldrar, hur får vi fram vårt budskap om förändring i samhället. En del går med i föreningar eller skriver insändare, m.m. Andra grupper på gräsrotsnivå ser detta (som jag avbildat) som ett sätt att få ut sitt budskap. Några tycker givetvis att det är för jävligt att spraya graffiti och klistra stickers på offentliga platser. I den frågan är jag väldigt splittrad, jag gillar att fotografera det, det betyder inte att jag ställer upp på budskapet.


Hop Louie på omslaget är välkänd bland dessa kretsar, hans verk har gått från gatan till bokdisken.


Banksy är ett annat välkänt "nickname" men okänd hen, som vars verk numera också finns i boklådorna.


Denna stickers budskap om att använda gatsten kanske inte är det bästa sättet att få fram sina ståndpunkter, men är man på gräsrotsnivå och känner sig osedd så kanske tankarna kommer upp.

8 kommentarer:

 1. Att inte vara sedd skapar fantasifulla uttryckssätt. En del bra - andra inte lika så!
  Gillar din vinkling!

  SvaraRadera
 2. Inte heller jag kan säja om jag gillar eller inte gillar graffiti - det finns väldigt fina och de uppskattar jag - sen är det rena klottret som bara förfular. Intressant läsning!

  SvaraRadera
 3. Graffiti kan var häftigt.....jag gillar också att fota det. Rent klotter däremot är jag inte vidare förtjust i.

  SvaraRadera
 4. Var inne på samma tanke och tänkte skaka liv i bloggen i dag genom att vara med i fototriss, men tanken varade alldeles för kort stund för att orka göra något åt det... får se om det blir något annat på bloggen under de närmaste dagarna, kanske är dags nu.

  SvaraRadera
 5. Det var länge sedan! Kul att du kikade in hos mig:-)
  Som du förstår gillar jag din "inte blommiga" tolning av temat skarpt. Tänkvärt och som vanligt fantastiskt fotograferad.
  Hälsa SoF. Hoppas hon mår bra:-)

  SvaraRadera
 6. Jo man kan "gå så fram" fram också med sina budskap. Rätt eller fel från var och en stå för. Kul och läcker tolkning av temat :) Bra bilder!

  SvaraRadera
 7. Spännande tolkning av temat. Det finns ju olika varianter av graffiti. Den varianten som är "proffsigt" målade, där den som målat haft en tanke och där resultatet är snyggt, tycker jag definitivt är att betrakta som konst. Däremot tycker jag de som bara målar "tags" bara är förfulande.

  SvaraRadera
 8. Verkligen intressant, jag har fotat grafitti i München ett par år nu och naturligtvis Finns där massor med "riktig" konst, killar och tjejer som spreyar och är vansinnigt duktiga. Sedan finnns också en grupp med, inte fullt så "högvärdiga" alster men med budskap som inte är att förakta...
  Grafitti är inte bara en konstform utan också ett politiskt "Forum"...

  SvaraRadera