Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2015-03-06

So EightiesDen långlivade klassikern bland hörlurar - Koss Porta Pro, som kom 1984 och jag köpte mina första Koss Porta Pro 1986. Klassiker kan man väl kalla den för Porta Pro tillverkas fortfarande och du kan få den i exakt samma färgkombination som 1984 (svart och blå med kromdetaljer).

Kassettbandet blev nog mer portabelt än Philips hade tänkt 1963, för 1979 presenterades den första Sony Walkman eller Freestyle som vi sa här i Sverige. Under åttiotalet utvecklades Sony Walkman och runt 1986 kom denna Walkman DDIII Quartz med Dolby och relästyrda kontroller.

1981 startade Ingegerd Engfelt ett svenskt företag som började tillverka kassettband som kallades TRACK Tape. Utsidan var riktigt cool som ni ser, men ljudmässigt var de kanske inte riktigt i topp. Eftersom hon försökte ta marknadsandelar från Japanerna som tillverkade TDK- och Maxellband behövdes det ganska mycket extra... så 1985 gick TRACK Tape i konkurs.

Fler bilder [här]

7 kommentarer:

 1. Tänker jag helt fel men kan man få musik i mp3-format på ett kassettband och sedan spela upp det i bilen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte, det blir analogt. Det är bara datakomprimeringen som kallas mp3. Man kan ju spela in mp3 låtar från dator till kassettband men en låt som är 3:20 tar 3:20 av en C60 kassett.

   Radera
  2. Tänkte rätt men uttryckte mig lite fel. Eller om jag det var tvärt om? Klart att det blir analogt på ett kassettband och klart att det går att spela in på en bandspelare från datorn. Men varför skulle man göra det - är nog bara Larsson som kommer på ngt sådant!? ;-)

   Radera
 2. Larsson kanske fnular på att försöka få det bästa av två världar. Ett C60 kassettband med 530 låtar... det vore något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det var något däråt...

   Radera
 3. Blev hon inte rejält blåst av nån kompanjon eller nåt liknande, hon med TRACK?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ingen koll på det.

   Radera

Tack för din kommentar!