Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2015-03-21

En assistents sysslor

... är att bistå, transportera, bära, ge feedback och i viss mån komma med idéer. Som den minnesgoda läsaren vet har jag fått sysslan av att assistera frugan (läs in en viss skämtsam ton) när hon fått uppdraget att promota O-Ringen i Borås till sommaren på bl.a. diverse sociala medier.Då mina svärföräldrar varit med på ett antal av dessa O-Ringar finns det lite material sparat att gå igenom och kanske så här på senvintern börja med att göra några tillbakablickar från tidigare O-Ringen från olika platser i Sverige.

>

Det var 1986 som Borås senast arrangerade O-Ringen då hade man anordnat O-Ringsstaden på övningsområdet till Regementet I15.Nu skall det vara strax norr om Borås centrum på ett gigantiskt nyanlagt område för camping och i gamla Firestones stora industribyggnad. Dessutom skall det tydligen köras dit järnvägs(ligg)vagnar som man kan hyra in sig i. Vi var där idag och fotodokumenterade lite om hur arbetet fortskrider.

O-Ringen 2002 i Skaraborg Etapp 1 runt Karlsborg. Svärmor Britta då 77 år tävlade i klassen D75. Svärfar Bo har under åren alltid gjort små anteckningar på kartorna om olika situationer i spåret. Här har han skrivit att ”Britta genomförde trots stukad fot och brutet ben…”. Låter ganska tufft tycker jag, men svärmor var inte den som klagade i första taget!

7 kommentarer:

 1. Så spännande! Jag har själv varit aktiv under några år. När O-ringen gick i Halland 2012 var jag med i funktionärsstaben hela veckan. Puh! Hade också ett fotouppdrag till O-ringen-arrangemanget då. Jag tog bilder till en fotoorientering i Halmstad som jag tror följde med i startnummerpåsen. O-ringen är ett gigantsikt evenemang. Deltagarantalet i OS är så löjligt få jämfört med ett O-ringen..... Hälsa frun och önska henne lycka till. Jag vet några som arrangerar i Borås och några som ska springa.

  SvaraRadera
 2. Var ju med som funktionär på O-ringen i Halland 1993 också.

  SvaraRadera
 3. Det gamla paret på bilden ovan tävlade för FOK under ett par decennier.

  SvaraRadera
 4. Aha! Nu vet jag nog efternamnet också :)

  SvaraRadera
 5. Ja, det namnet bara dök upp i huvudet idag och en pusselbit föll på plats.

  SvaraRadera