Runt vägarna i Dannike

Det är söndagen den 3 september 1967. Det är dagen H som i högertrafik och jag har tjatat på farsan under morgonen att vi skall ut och åka och känna hur det är åka på andra sidan vägen och nu är det dags. Men först skall vi riva bort de silvriga bländskydden på strålkastarna. Eftersom man nu skulle köra på höger sida byttes under sommaren glasen eller hela insatsen för att passa till högertrafik och då fanns en liten trekantig lapp som skydd över viss del av slipningen på glaset för att inte blända medtrafikanterna.
Det är dessa jag och morsan nu tar bort innan vi skall ut och teståka i högertrafiken. Färden gick upp mot Dannike genom byn och några kilometer norrut där det blev 11-kaffe hos mormor och morfar. Jag tror farsan i största mån ville stanna hemma och göra som de sa i informationen, att inte köra bil i onödan denna första dag på omläggningen till högertrafik.

Kommentarer

  1. vilket härligt minne måste va....... fin bild och berättelse !
    kom ihåg dessa klisterlappar och skyltar man fick eller far min fick
    blåa med ett gult H i eller nått sånt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt skoj att farsan tog fram kameran den där förmiddagen.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer