Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-04-14

En Crescent vid porten


En cykelmodell som väcker minnen hos mig, Crescent och Monark's ihopfällbara minicyklar. Efter de tidiga årens barncyklar kommer jag inte ihåg att jag hade någon mer pojk- eller herrcykel utan det var denna modell som var min tidiga tonårscykel. Morsan hade den till jobbet och jag hade den på kvällarna. Den som säger att de inte gick att cykla längre sträckor på denna modell har fel... har man bara rätt motivation (läs tonårsfling) kan man cykla låååångt på den.

Just den cykel jag skriver om står hos mig i garaget, men i en svag stund på 90-talet lackade jag den i Kaberöd så den smälte fint in framför husvagnen på husvagnssemestrarna på den tiden. Minicykeln har rullat några mil sedan jag och morsan använde den från sena 60-talet, men den funkar perfekt fortfarande.

6 kommentarer:

 1. Jodå, unge man, det stämmer på pricken! :-)
  Ja, det där med tonårsfling, alltså, man kunde gå, cykla eller med moppe ta sig mycket lääääängre än så! :-)

  Utan att gå in på detaljer, men sträckor på mellan 5 och 30 km, har varit aktuellt i vissa tider...:-)
  Jodå... så var det!
  Nu fick jag en släng av nostalgi, vi tar detaljerna en annan gång, va´, över en pilsner eller nåt annat. :-)

  Johnny

  SvaraRadera
 2. Cykeln, då?
  Jo, min var blå!

  Jag, igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår var också blå i original.

   Radera
 3. våra mina cyklar (syrran och min) var vita med en röd etikett på och dom kunde man vika ihop på mitten med hjälp av ett gångjärn å vingmutter på ramen :) bra under transport

  SvaraRadera
 4. Haha, min pappa hade en sån i grönt. Jag minns att vi ungar använde den flitigt, en styrde och en stod upp på pakethållaren ;-)

  SvaraRadera
 5. jag hittade en ljusgrön i soprummet, använder den flitigt idag år 2015, kommer aldrig göra mig av med den frivilligt!!!

  SvaraRadera