Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-03-07

Medans fredagsölen skummar av... kan jag sammanfatta lite av veckan. Fredagsölen kommer från Borås Bryggeri då tänker ni med något retrospektiv blick på Sandwalls bryggeri, men det är det inte utan detta är ett nytt bryggeri.

Annars då... jo under veckan har gubben fyllt 58, och födelsedagen spenderade jag ensam i Göteborg bland spårvagnar och tåg. Så ensam att för att få ett uppmuntrande ord denna dag var jag tvungen att köpa en Faktum från en hemlös kvinna som sålde på centralstationen. Jag hade suttit en stund och sippat på en Kaffe på Espresso House och sett henne tvärs över tågstationen där hon stod och såg så trevlig ut. Jag satt och tänkte på hur livet kan utveckla sig, så när kaffet var avslutat så gick jag fram och köpte en Faktum av henne och fick ett "ha en bra dag" från henne, detsamma sa jag och gick vidare. Två ensamma själar som utväxlade en 50-lapp och en tidning och några vänliga ord.

När jag kom hem väntade blommor och en bok som gjord för sommarens utflykter. Nu börjar tankarna gå inför våren och årets semesterdagar. Tror nästan att det får bli en vårtur till Stockholm med en fulladdad kamera och ett par bra skor.

I kategorin Inte utan min vinyl kommer jag fram till Simply Red. Den första CD jag köpte var med just Mick Hucknall och Simply Red. CD:n var Stars och året var 1991, cd-spelaren var en Philips. I veckan köpte jag två LP med gruppen den första Picture Book (1985) och Men and Woman (1987). Jag som tänkt/trott att jag lade av med musiken på 80-talet, men tydligen var det inte så. I vart fall är det en grupp vars album håller än!

För att knyta an till 80-talet riggade jag som ni ser upp min Nikon F301 som kom 1985, manuell fokus med programautomatik och inbyggd motorframmatning, på kamerhuset sitter en Tokina 100-300mm med bländare 5,6.

Ja detta var väl veckans "höjdpunkter". Nu blir det Let's dance.

Ha en bra helg!

9 kommentarer:

 1. Låter som en trevlig födelsedag med en god gärning. Skål på dig och fram med dansskorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skål Hanna! Dansskorna lade jag på hyllan för ca 25 år sedan. :-)

   Radera
 2. Låter som en hyfsad vecka. Men vad är Let´s dance? ett sällskapsspel? En riktigt trevlig helg tillönskas Du med :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säker nåt för Larsson på Minnens Television eller SVT's Öppet Arkiv ;-D

   Radera
  2. Jepp, och den möjligheten m.fl använder han sig av också skall Du tro, mycket bra där.

   Radera
 3. Skrattar först å Larsson :-)) Du har då tur som inte behövde vara ensam hela dagen! Grattis! Och vet du, något av det första jag såg var kameran! WOW! Jag hade en FG20, den kom nog i samma veva. Hade dock inga såna objektiv som ditt. Jag har förberett morgondagens inlägg som handlar om mina kameror.

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott! Den där Simply Red skivan borde ligga bland mina hundra höjdare också egentligen, mycket bra.

  SvaraRadera