Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-03-30

Jag startade i gryningen

... eller snarare på natten, men jag var i Herrljunga när det blev gryning. Jag hade bokat in lite egentid och en tripp till Stockholm. Bara jag och min kamera och att till fots vandra runt i huvudstaden så mycket jag bara orkade, inga måsten och inga planer. Jag är inte den som gärna går ut i skogen, men ta mig till en stad... då jäklar.Så är man uppe med tuppen så är man i Cst kl 08:34 och vid hotellet ca 5 minuter senare. Det första man får göra är att fota hotellets fina neonskylt sedan slänga in väskan och ge sig ut på stan.


(Cst = Centralbangården Stockholm, förkortning av orter på SJ-språk, kanske använder man det fortfarande. Bs - Cst via Hr.

6 kommentarer:

 1. Det låter väldigt trevligt! Egentid är viktigt och när man är ute och fotar är man - i alla fall jag - ganska osocial. I Sthlm finns ju dessutom större möjlighet att gatufota än här hemma. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är egentid väldigt viktigt, och då är foto en perfekt syssla.

   Radera
 2. Jodå, Stockholm Central förkortas fortfarande Cst (Centralbangården STockholm) och Stockholms Södra Sst (Södra bangården STockholm).

  SvaraRadera
  Svar
  1. På SJ-bussar förr stod det alltid dessa förkortningar fram och bak på bussen, ett bra sätt för oss förare att veta var bussen var stationerad.

   Radera
 3. Haha, har funderat i samma banor och pratade om det senast häromdagen, att jag nog ska ta och dra upp till Stockholm själv för att fota. För min del blir det nog en dagstur i så fall, har ju inte riktigt lika långt som du. Ska bli spännande att se dina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma tankar... är jag förvånad? Näppeligen! ;-)
   Så här dagarna efter ser jag inte mycket att lägga in, men bilderna mognar till sig varje dag

   Radera