Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-02-23

Sävsta Motell i Sävsta

Sävsta Motell vid Riksväg 12 och senare gamla dragningen av E18 (nuvarande länsväg 263) mellan Enköping och Bålsta. Motellet med bensinstation, verkstad och restaurang öppnade i januari 1960. När den nya E18 tog över trafiken 1989 uteblev gästerna och man tvingades att stänga den 1 november 1989.

Jag har inte övernattat på speciellt många av den tidens motell, men under min och min flickväns (nuvarande fru) semester 1978 övernattade vi faktiskt på ett motell under en liten tripp utmed Mälaren och till Stockholm. Men var exakt det var eller vilken motell det var kom vi inte ihåg.


Att det var en ruffig motelldel och att jag parkerade Golfen utanför fönstret omutifallatt och att det var lövtunna väggar mellan rummen, det kommer jag ihåg.


På semestern 2010 åkte vi ungefär samma resa och när vi såg denna nedlagda mack så svängde jag över vägen för att fota lite av macken och som det såg ut som även ett nedlagt motell.

Inte förrän efteråt kom jag på att motellet vi fotat på dagen var just det motellet vi övernattade på 1978 och rumsfönstret längst bort intill motellskylten (på bilden ovan) var fönstret där jag parkerade Golfen. Visserligen var motellet påbyggt en våning till och omändrat utvändigt under åren som gått sedan vi reste denna väg, men visst var det motellet från 1978.

3 kommentarer:

  1. Mycket trevligt inlägg med härliga bilder! Där hade man verkligen "tagit ner skylten"...

    SvaraRadera
  2. Mycket fint dokumenterat !

    SvaraRadera
  3. Vilken nostalgitripp. Den motell-skylten hade jag gärna lagt beslag på.

    SvaraRadera