Rastplatsen i Håby

Kom du söderifrån och skulle upp mot Bohuskustens saltstänkta klippor var du nästan tvungen att ta dig förbi Håby på E6:an (tidigare Rikstvåan). Vid Håby - Munkedal har det genom åren funnits allt för motoristen, såsom bensinstation, värdshus/färdshus, motell, bilverkstad, rastplats. Denna stora rastplats i Håby var troligen anlagd under 70-talet och var säkert välbesökt då E6:an gick några meter vid sidan, men sedan ett antal år är den övergiven. Här är det uppsatt stora kartor över Bohusläns vägar, sevärdheter, campingar och orter. Till och med en turistbyrå har funnits här. I och med en ny motorvägssträckning var det kanske inte lika naturligt att stanna till här, dessutom är det avspärrat sedan en lång tid tillbaka och förfallet har satt in.









Kommentarer

  1. Härliga stämningsfulla bilder du bjuder på! Men stannar inte bilister längre på rastplatser ?

    SvaraRadera
  2. Ja man behöver ju inte oroa sig för att det inte ska finnas något ledigt bord att ställa picknickkorgen på.

    SvaraRadera
  3. Bor precis brevid den nedlagda rast platsen, 50 m brevid,,vem äger de nu tro ?
    Kommunen ??

    SvaraRadera
  4. Denhär rastplatsen är Ett speciellt minne för mig, saknar att kunna stanna där, gick ned för några åt sedan och bänkar osv fanns kvar, en del i bevarat skick en del sämre men jag tycker den ska öppnas igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den var väl väldigt bra en gång i tiden.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer