Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-02-13

Motell Rattugglan i Mariestad

För några år sedan var vi några likasinnade bloggkollegor runt om i Sverige som samarbetade inom ett av oss lätt glorifierat tema: Mackar & Motell från bilismens guldålder. Vi försökte hitta gamla bilder/vykort på mackar och motell och sedan ge oss ut och fota det som fanns kvar av dem, om de nu fanns kvar och det såg vi ju först när vi kom dit.
Man lärde sig mycket om gamla vägar och sträckningar och fick upp ögonen för vad som möjligtvis kunde varit ett motell eller mack en gång i tiden. Jag blev extra uppmärksam efter gamla lyktstolpar och fundament som kanske en gång tillhört en gammal nedlagd mack eller ett motell/färdshus om nu inrymmer något helt annat. Numera har vi väl avhandlat det mesta i våra respektive områden.

Jag såg i dagarna att jag missat att lägga in mina bilder från 2009 på Motellet och macken. Lika bra det kanske för ett inlägg med då och nu-bilder gör det hela ännu bättre.

Det fanns även ett Motell Rattugglan utmed Riksväg 1 - gamla E4 söder om Ljungby men namnet övergavs 1998. Mitt inlägg från Rattugglan Ljungby [Här]


2 kommentarer:

  1. Visste ni att på 60-talet stannande alla popgrupper vid Rattugglan, Tages, Hep Stars, Shanes, Ola & Janglers, Shakers, Cool Candys, Flamingokvintetten och många fler.
    //Göran Brandels

    SvaraRadera
  2. Alltid kul med mer info.
    Tack för kommentar Göran.

    SvaraRadera