Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-02-04

Doktor Bex gata i Göteborg

Denna fina butikslänga från 1951 finns längst upp på Dr Bex gata i Göteborg. Det är väl ingen gata man kör utan att ha ett ärende då det är lite knixigt att komma hit. Men för ca 30 år sedan hittade jag gatan endast för att det låg en ganska udda fotoaffär i en av lokalerna.

Där låg nämligen Golden Photo, en fotoaffär som hade det mesta inom Nikon. Jag reste hit ibland bara för att besöka affären där ägaren hade ett gediget begagnat utbud av Nikons modeller och objektiv och ofta i ett utsökt skick. Med tiden blev det än mer exklusiva tankar om butiken, då den låg på Guldheden så minnas jag att planerna var att inredningen skulle gå i guld och vad jag minns förverkligade ägaren också planerna. När jag åkte upp här nyligen såg jag att skylten sitter kvar (tror det är samma), men hur länge sedan fotobutiken lades ned vet jag inte, nu serveras det thailändsk mat.
Att butikslängan var lite extra även för övriga Göteborg kan man se genom att man gärna fotoade reklam utanför på gatan, denna bild är från 1953.4 kommentarer:

 1. Himla snygg arkitektur.

  SvaraRadera
 2. läcker byggnad och stil !

  SvaraRadera
 3. Jepp. Där har man varit några gånger, i tjänsten. Coopbutiken har funnits där i ganska många år.

  SvaraRadera
 4. Butikslängan syns som hastigast i den svenska filmen "En på miljonen" från 1995.

  SvaraRadera