Café Gunberg i Kållered

Fiket ligger i Kållerd på ett armlängds avstånd från Gamla Riksvägens (Riktvåan) en gång brusande trafik strax söder om Göteborg. Ett fik för motoristen, ett fik med anor. Ett café där vägfarare under flera decennier stannat till för en välbehövlig fika.



Jag citerar Citroenklubbens forum: "Café Gunberg har överlevt Mac Donald och trendiga coffeeshops, det är ett fik som öppnar tidigt på vardagsmorgnar för det arbetande folket, lastbilschaufförer, taxidito, traktorgrävargubbar och för de som kör HY och AK400. Fiket är i ett gott nostalgiskt orginalskick, lysrör i taket och och en disk med Perstorpsplatta. Thomas som innehavaren heter gör görgoa stora kakbrödsmackor och med en stor kaffe med påtår så får du lägga ca en futtig femtiolapp. Man kan välja på ost och skinka, leverpastej med gurka, ägg och kaviar etc. Kom hungrig annars blir du för görmätt".

Låter lovande, jag måste nog göra ett fikastopp där vid tillfälle.


Kommentarer

  1. Oj, finns det kvar och är i drift? Får nog bli en kopp där till våren!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det verkade öppet för det stod en del "jobbarbilar" utanför.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.