Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-01-25

Humlan Super Sport i Dannike

Vuxna män och kvinnor i glättade reklamtryck för DKW Hummel Super Sport troligen en gång på 50-talet. Kanske en inte så ovanlig syn numera när män i varierande åldrar upplever ungdomens moped på nytt i en moppeklubb. Jag tror nog att en Kul Tur i Natur gör man bäst per moped även om det nu var länge sedan jag körde moppe.

Men en gång i slutet av 60-talet körde jag också DKW Humlan Super. Moppen var fin och i original när jag fick den av en nära släkting vid 13-14 års åldern. Men som den gubbamoppe den nu var gick det ju inte att köra den utan en rejäl pimpning.
Kapa skärmar, svetsa till en änglabåge, montera på en Royal Enfield sadel, en gammal cykelpakethållare, lite personlig lack och gnutta dekaltrimmning i form av en "Håll Naturen Ren"-dekal... ja ni förstår allt sånt där läckert som man bara måste göra innan man tar en Kul Tur i Natur.
Nu blev det inte många turer på allmän väg i denna åldern, men på skogs-och grusvägar kördes det. Moppen förvarades hos farfar och farmor och i det garaget/snickarboa stod jag väldigt ofta i min barndom och grejade med cyklar och vände och vred på alla prylar farsan och farfar samlat på sig under deras yngre år. Bakom moppen syns farfars sista motorcykel en Husqvarna Silverpil som han åkte på vinter som sommar fram till åren efter pensionen. Före det hade han bl.a. Royal Enfield och Apollo.
Vad DKW:n tog vägen kommer jag inte ihåg men jag hade den nog fram till den lagliga moppedagen.Kommentera gärna men skäll inte på mig för mycket, jag var ung och dum och visste inte bättre :-)

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg! Nej, jag skall inte skälla, men det finns nog en och annan moppemupp som gråter blod vid åsynen av din DKW ;-) Naturligvis ville du sätta din egen prägel på maskinen och då blev det som det blev. Huvudsaken var ju att ägaren var nöjd. Var det bara dekaltrimmning eller pysslade Tony möjligen också med olaglig hastighetshöjning därute i snickarboa?

  SvaraRadera
 2. Håller helt med Perra! Å det finns ju ingen tvekan om att motorintresse har gåt i arv i din familj, vilket jag tycker ät underbart. Å vilka härliga minnen för dig. Ska absolut inte skälla - bara tacka för ett toppen inlägg:-)

  SvaraRadera
 3. Det var mycket DKW nu i bloggvärlden...

  SvaraRadera
 4. Nä man visste inte bättre! Jag vill ändå berömma dig för pimpningen! Jämför idag med dagens ungdom... Ok alla inte får denna frihetskänsla som vi hade. Jag fick min första moped av min morbror tilll en jul då jag var 12 år Du väcker minnen :) Jag fick tom beröm av min fröken för väl utförd berättelse i skolan om min sachs, men var det nödvändigt att trimma den, skrev hon tillbaka ;) Mycket kul inlägg till fantastiska bilder, jag vart rent utav avundsjuk nu på dina fina plåtar :)

  SvaraRadera