Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-01-23

Autoredigera

Jag gillar i grunden Google's produkter, med detta sagt vill jag bara upplysa de som använder blogspot att Google tydligen autoredigerar de bilder du lägger in i din blogg. Ibland blir det säkert okej men ibland blir det katastrof.
Detta har visserligen pågått en tid och det gick så långt att jag slutade lägga upp bilder via bloggen eftersom jag trodde de hade ett konstant kodningsfel vid bilduppladdning, för mina bilder blev ibland helt värdelösa när jag såg dem i bloggen. Lösning på Googles autoredigering av din bild är tydligen att aktivera Google+ och i inställningar där bocka av "Autoredigering - Redigera automatiskt nya foton och videoklipp". Nu är detta avbockat och mina bilder blir förhoppningsvis som jag vill se dem i bloggen.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ljusar upp eller mörkar ned den bild du lägger upp, tror också att det skärper och kanske även smetar ut vissa detaljer.
   ex: http://www.flickr.com/photos/bytonyd/12106012814/

   Radera
  2. Ok! jag tyckt då och då att bilder blir onaturligt mörka eller i vart fall mörkare än vad jag tänkt mig. Beror alltså på detta...

   Radera
 2. Jo tack jag vet, jösses vad jag googlade problemet i höstas, man blir lätt irriterad när bilderna inte ser ut som man redigerat dem. Gillar din header, så vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att du hade problem, men såg nog inte hur du löste det.

   Radera
 3. Jag har aldrig märkt att det är någon skillnad på de foton jag redigerat och på resultatet efter uppladdning. Hittar heller ingenstans att bocka av "autoredigering". Kanske för att jag inte har kopplat bloggen till Google+ ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, där slog du nog huvudet på en spik. Jag har inte märkt något problem med detta på länge... Jag inser nu att det kanske beror på att plockade bort Google+ för en tid sedan?

   Radera
  2. Jag har heller inte kopplat bloggen till Google+, men har + på mitt googlekonto och har inte avaktiverat + ännu.
   Ville bara upplysa om att det kan förekomma på vissa bilder så man slipper vara frustrerad och undra vad som händer med bilden.

   Radera