Thions Lanthandel i Dannike

En familjealbumsbild som min far fotat ca 1953. Platsen är utanför Thions lanthandel i Dannike som var en träffpunkt i samhället på den tiden. Snö ligger kvar och grusvägen verkar lite lerig så det är troligen på vårkanten. Det står några lättviktare (spûnor) och någon tyngre motorcykel parkerade, P5608 var min fars mc och var en B.S.A. B33.



Thion Claeson började som handelsman i Dannike redan 1920-21. Karta

Kommentarer

  1. Roligt att du publicerar dessa gamla mc-bilder så att även vi utanför familjesfären kan få njuta av dem. Nummerplåtar King Size på den tiden! Vad kommer ordet "spûnor" från?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skoj att du gillar dem. Jag vet inte var ordet kommer ifrån eller om det överhuvudtaget existerar utanför Sjuhärad, men där var det nog ganska vanligt förekommande på den tiden.

      Radera
  2. Namnet Thion låter intressant. Kan det vara så att han var det tionde barnet i en syskonskara? ...Sixten, Sjunne, Ottilia, Nils och Thion. Kanske. Eller finns det en annan förklaring?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har för mig att det var just så som du skriver faktiskt.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer