Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-12-28

Konica C35

Konica C35 är en i raden av alla kompakta mätsökarkameror för 35mm film som tillverkades från mitten av 60-talet till slutet av 70-talet, där de flesta var stöpta i samma form. De var populära kameror med kompakt format och relativt enkla att fota med och hade en kopplad avståndsmätare till sökarbilden vilket gjorde det lätt att ställa in skärpan. De flesta av er som är över 50 år har säkert fotat med någon av dessa dåtidens kompakta mätsökarkameror. Konica C35 kom 1968 och utvecklades under åren därefter, denna C35 Automatic kom 1974 och hade nu fått "Flashmatic control" därav texten "Automatic" på framsidan.För att sätta in C35 i sitt rätta sammanhang syns singeln Things med Nancy Sinatra och Dean Martin som kom 1967 och några orange glasprydnader från ungefär samma tid. Låten Things fanns med i TV-showen "Movin' with Nancy" från december 1967. I en del av showen spelar Sammy Davis en fotograf. [Här].

2 kommentarer:

  1. Inte för jag förstår ett jota av den kameran men vacker är den och kul att få en liten fin nostalgiresa så här en mellandagslördag.
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  2. Jo banne mig står det inte en Canon C35 i min kamerahylla och det med en blix på. Och jag är 53 år :) Nu var den ingen höjdare förutom att blixten ser gullig ut ;) Däremot fastnade jag för en Olympus Kompaktkamera med mycket manuellt på, som jag dessvärre bytte bort mot en Olympus OM 10 system med en mycket snäll lumparkompis -79 som ville ge den till sin mor i julklapp eftersom jag hade kartong o allt kvar. Han höll på att tjata ihjäl mig :) Nu var det ett bra byte då. Mitten på 80 talet gick den av hädan... en lång slör med min segelbåt utmed Höga Kusten låg den på durken och segelbåten tog in lite vatten och den vart sig inte lik :) Dessutom ser jag en av dina rariteter på 45 varv i bakgrunden ;) Härlig låt :) Men var tvunget att kolla på Spotify för att placera in den :)

    SvaraRadera