Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-11-05

Gulf i Ed


Eftersom jag felaktigt i ett inlägg från 2010 skrivit att detta var en Shellstation (efter uppgifter från en Ed-bo). Efter senare diskussioner från andra kunniga och uppmärksamma kom vi fram till att det nog varit en Gulfstation då man kollar noga på fästena där skylten suttit, men jag glömde att ändra i förra inlägget. Hur som helst, igår kommenterade ägaren av macken att jag hade skrivit fel och ett nytt inlägg kom till (detta). Dessutom hade ägaren vänligheten att skicka mig en toppenbild om hur det såg ut en gång i början av 60-talet när bensinstationen var i drift. Extra trevligt att se det står en likadan cykel utanför macken som jag hade på den tiden.
Svartvitt foto: Benno Andersson

12 kommentarer:

 1. Vilken skatt. Gillar att den lilla hytten har eternitplattor och gatunummer. Med tanke på soptunnan undrar man ju nästan om det bor någon där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns mitt i samhället, med hus runt om.

   Radera
 2. kul att byggnaden finns kvar fortfarande i original skick !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan gång jag kommer till Ed, kanske det blir mer likt en mack. Den skulle vara perfekt som en "nostalgi"mack eftersom den varit en verklig mack.

   Radera
 3. Det ser ut som om byggnaden fått nytt tak och nymålade fönster och dörr. Det inger förhoppningen att detta stycke kulturhistoria kommer att bevaras. Heder åt ägaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med.
   Tack för din (första) kommentar, Herr Stömell

   Radera
  2. Benno Andersson06 november, 2013

   Taket blev sönderkört av stakarna på en timmerbil för ca : 20 år sedan, och avkortades då nån meter.

   Radera
 4. Vill minnas att det såldes jordgubbar där i somras när jag åkte förbi. Var det inte en dam som för många år sedan hade en taxistation där? Någon Edsbo som vet?

  SvaraRadera
 5. Benno Andersson06 november, 2013

  Ägaren hade taxirörelse och hade en anställd som skötte macken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Benno. Min undring gäller så långt tillbaks som på 60-talet. Jag misstänker att ditt svar gäller en senare tidpunkt.

   Radera
 6. Flott og få se den "i drift", var en tur der i sommer, men det er en til nedlagt i Ed, som nå er et dekk/bil verkstad - 500 meter lenger vest, kjenner du til den?

  SvaraRadera
 7. Tror det är denna du menar:
  http://kulturinatur.blogspot.se/2012/08/esso-i-ed.html
  http://kulturinatur.blogspot.se/2012/11/esso-i-ed.html

  SvaraRadera