Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-11-08

Arne och hans Canonet

Det är den 17 juni 1967 och det var en solig dag mer än på ett sätt. Arne (en för mig okänd person) hade fyllt 45 år, midsommar och industrisemestern närmade sig och Arne hade just köpt eller hämtat ut sitt personalpaket på Allmänco Postorder i Borås, en ny Canon Canonett till priset av 200 kronor.

Canonet var en av Canons mätsökarkameror i mellanskiktet strax under legendariska Canon 7. Canon Canonet presenterades 1961 och 1965 var det dags för version 2.
Fram till 1961 hade Canon sålt dyra proffskameror, men när Canon släppte denna mellanprismodell orsakade det tumult bland kameraköparna och Canon sålde slut på första partiet på två timmar. Under de följande 2½ åren sålde de 1 miljon Canonet.


Stort tack till Arne som sparat allt som följde med i originalkartongen och tack till secondhandbutiken som hade kunskap om att spara allt detta!

4 kommentarer:

 1. Himla läcker historik :) Fint bevarad :)

  SvaraRadera
 2. Vilka skatter du har i din ägo! Vilka otroligt läckra bilder på canonetten - å jag ser inte ett damkorn heller. Ska visa bilderna för maken... just ifall han vill damma av sina "klenoder";-)

  SvaraRadera
 3. ...menar du att du har en sån i din hylla....? Här börjar nog drömmen om fotografiet för Arne på allvar...

  SvaraRadera
 4. Den står här i hyllan med låda, manualer och kvitto.

  SvaraRadera