Kodak Instamatic 104

Nästa kamera i min lilla samling är en Kodak Instamatic 104. Lanserades 1965 och var som alla Instamatic med fixfokus och fast bländare, en "semotivetisökarenochknäpp"-kamera resten fixar Kodaklabbet. Nytt för 104:an var att den tog blixtkuber, annars var det sig likt från 100:an med ett objektiv på 43 mm med bländare 11 och slutartid på 1/60 sekund och kameran laddades med 126-kassetten. Extra skoj är det givetvis när föregående ägare sparar originallådan och foldrar med fototips för din nya Instamatic 104, trots att det var en billig och enkel familjekamera.





Blixtkuben var det hetaste inom kamera 1965.

Kommentarer

  1. Många idag högt uppskattade bilder har tagits med dessa små underverk :-)

    SvaraRadera
  2. Grattis till det fyndet! Maken samlar ju också på kameror (utan någonsin ta bilder...) å han gillar precis som du alla medföljande originaltillbehör.

    SvaraRadera
  3. En sådan hade min pappa! Jag minns än hur avtryckaren kändes, jag fick ta över kameran så småningom.

    SvaraRadera
  4. Saknar min ! synd att ja slängde bort den, men dom kvadratiska bilderna från den är kvar fortfarande
    som första bilderna av norge och strömstad :-)

    SvaraRadera
  5. Kul objekt, Syrran hade en, jag har förevigade lite ned den, finns bevis i mitt fotoalbum. Jag kämpade på med min flexaret då ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer