Agfamatic 2008 Tele Pocket Sensor

Agfamatic 2008 Tele Pocket Sensor kom 1976 och var en utveckling av Agfamatic 2000 som släpptes 1973. Denna 2008 Tele Pocket har en telelins som via ett reglage skjuts in framför den ordinarie linsen. Kameran har två slutartider 1/50 för molnigt väder och för sol 1/100. Objektiven är ett 26mm och ett 43mm, fast bländare på f11. En relativt ny blixttyp sk Flipflash med 8 eller 10 "blixtar" finns på kameran, där man fick vända blixtkassetten efter 4 eller 5 blixtutlösningar. Som alltid på denna typ pocketkameror använde man filmkassetten 110.





Jag hade Agfamatic 2008 tele pocket sedan innan, men de får nu lämna hyllan till förmån för denna kompletta box. För som alltid är det extra trevligt när kartong och bruksanvisning är bevarad även på gårdagens billiga point&shoot-kameror. :-)

Kommentarer

  1. Trevlig liten sak som man minns ! Då tidens mobil kamera ;-)

    SvaraRadera
  2. Vilka fynd du gör, riktigt fin!

    Som svar på din fråga angående folket vid Ales stenar. Jag arrangerade ingenting, folket stod där på stenarna och jag lyfte snabbt kameran.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.