Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-08-17

Jag och min termos

VM i friidrott pågår och även om Sverige inte tycks ligga med i medaljstriderna (med undantag för Abeba Aregawi) så blir det ändå mer eller mindre intresserat tittande från min sida.
Jag tycker jag mer kan njuta av idrotten om jag inte sitter och är nervös om de av media i förhand uppskrivna svenska atleterna skall leva upp till dessa av andra högt ställda krav. Nu kan kanske en fin 6:de plats uppskattas, för ett Guld är inte lätt att få det är bara de mest heta och uthålliga som lägger beslag på 1-platsen ;-)

3 kommentarer:

 1. Det inlägget gillas skarpt! Tittar också på friidrotts VM och njuter av bl a Bolt, underbara Mo och den färgglada Frazier.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kom din sida på spåret eftersom du lämnat kommentar på min sida, tack för din kommentar. ...och tack för att jag därmed kunde hitta dina sidor!
  Blir enormt imponerad -och för egen del även lite knäckt- av dina fina bilder. När jag kikar på mina bilder så framstår de så otroligt dåliga eftersom minsta kontrast, exempelvis solsken, knäcker alla försök att få fina resultat. Till skillnad från dina.
  Är det photoshp som gör att du lyckas så bra eller kan man få så bra bilder enbart med kameran?
  mvh
  Nortonlasse

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt omdöme om mina bilder, det uppskattas! Men omdömet om dina bilder stämmer inte alls det vet jag, då jag kikat in på din sida med alla sköna mc-bilder under ett antal år.

  Visst använder jag ett bildbehandlingsprogram, mest för att beskära bilderna och göra små justeringar och göra dem hanterbara på webbsidan, jag tror att de flesta som pysslar med bilder gör det på ett eller annat sätt. Gör jag större justeringar brukar jag skriva en rad i inlägget om det.
  Jag använder en kompaktkamera ca 2 år gammal till de flesta vardagsbilder och en systemkamera på semester eller till bestämda resmål och evenemang, den kameran är ca 3-4 år gammal.
  Oftast låter jag kamerorna sköta alla exponeringsvärden, ibland kör jag på tidsautomatik om jag vill ha snabb slutartid eller vill använda ett kort skärpedjup.
  Jag tror att vi utvecklas och lär oss vad som funkar eller inte ju mer vi fotar, fast vi kanske inte alltid tror det.

  Stort tack för kommentaren NortonLasse.

  SvaraRadera