Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-08-15

Jag och min termos

... intog kolonn i gryningen med avmarsch mot Garnisonsstaden Skövde och här i anslutning till de militära övningsfälten intogs frukosten under fältmässiga former... eller nåt sånt ;-)
Jag blir lite förvånad och överraskad varje gång jag ser en militär nu för tiden. För mig känns det så 70-tal och sedan Infanteri 15 lades ned i Borås 1998 är militärer borta från vår gatubild. Men här strax öster om Skövdes stadskärna både ser och hör jag dem varje gång jag är här. 
Jag såg t.o.m en radiosignalist med radio på ryggen och hörlur på ena örat med kollationerningsblock och penna i högsta beredskap. Precis så som jag hade det under de 10 månader jag gjorde lumpen 1975-76.
Kvar i Skövde finns Pansarregemente 4 tillsammans med Terrängregementet och Skaraborgsgruppen och militärskolorna Markstridsskolan, Försvarsmaktens motorskola och Logistikskolan. Så vill ni se militärer medan de ännu finns kvar så bege er till Skövde.

5 kommentarer:

 1. Ett väldigt informativ inlägg måste jag säga. Det enda jag har sett av Skövde är järnvägsstationen på väg till Jönköping.

  SvaraRadera
 2. När jag bodde i Jönköping passerade jag Skövde ganska många gånger med tåget när jag skulle hem till Örebro på besök.. Just i Skövde ramlade det alltid på en drös med militärklädda pojkar.

  SvaraRadera
 3. Jan Svendsen15 augusti, 2013

  Har du fått med dig tantens termos igen?
  Det kanske är dags att jag ordnar en tjänstetermos åt dig?

  SvaraRadera
 4. Det kanske är bäst så :-)

  SvaraRadera
 5. Tur att du lade med din termos annars hade jag trott att bilden var från 60 talet ;)

  SvaraRadera