Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-08-17

En Instamatic 100

... uppackad och klar inför sommarens utflykter 1963.
Det var 1963 som Kodak introducerade Instamatic 100 med filmkassettformatet 126. 100:an tillverkades fram till 1966. 1965 kom efterföljaren Instamatic 104, men det tar vi i ett annat inlägg. Bilderna från detta nya 126 formatet blev kvadratiska.
Tanken hos Kodak med den nya filmkassetten var att fotografen skulle kunna byta film mitt i en "rulle" ex. från en negativ färgfilm (färg på papper) till att lägga i en filmkassett med svartvit film och ta några bilder och sedan kanske lägga i en diafilm, o.s.v.
Det enda man förlorade var en filmruta och den hade man inte exponerat om man gjorde rätt.

Nu tar vi lite saft och går ut i bersån och läser igenom foldern och lägger i filmkassetten.


4 kommentarer:

 1. Jag vill minnas att min första kamera såg ut ungefär så där, nu blir jag nostalgisk!

  SvaraRadera
 2. Också min första kamera såg ut så, med en liten lucka för de lösa blixtlamporna. Jag fick min 1967 men då hade min pappa redan hunnit ha den ett tag. Svartvita, kvadratiska bilder var det jag tog med den. Det var billigast då när jag fick betala framkallning och kopiering med min veckopeng. Har priserna uppskrivna i ett gammalt album bilderna hamnade i.

  SvaraRadera
 3. […] mer gult i form av en Instamaticlåda och ett par fina glas med gul plastfot (från 60-talet skulle jag tro) och lite MER Kaktus i […]

  SvaraRadera
 4. […] mer gult i form av en Instamaticlåda och ett par fina glas med gul plastfot (från 60-talet skulle jag tro) och lite MER Kaktus i […]

  SvaraRadera