Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-08-26

Canon FT QLCanon FT QL kom i mars 1966 och tillverkades fram till mars 1971 då Canon FTb QL släpptes. Som vanligt på den tiden var systemkamerorna som tegelstenar både storlek- och viktmässigt, med objektivet 50mm f1.8 monterat blir vikten ca ett kilo.  Detta exemplar med objektiv, beredskapsväska och en Kodak färgfilm monterad med 20 exponeringar tagna gav jag några 10'or, vad nypriset var 1966 för detta paket vet jag inte, men troligen runt tusenlappen.

6 kommentarer:

 1. Ska hälsa från maken:
  - That was excellent!

  Detta sagt av en (han alltså) som köpte en Canon blixt igår på loppisen i Täby för 20 spänn. Den ska visst passa till... ja inte vet jag, men han samlar ju också på gamla kameror som han vårdar ömt.

  SvaraRadera
 2. Precis en sån var min första systemkamera... den står här i mitt vitrinskåp... tillsammans med en F1 och en AV-1...

  SvaraRadera
 3. Jag känner att den här lilla hobbyn lätt kan eskalera.

  SvaraRadera
 4. Det är ganska trevligt att ha några klassiska kameror på hyllan.

  SvaraRadera
 5. KUL! Upp poppade minnet av min första systemkamera (har den kvar), en Pentax Spotmatic. Under gymnasietiden var vi många som hade en "djup kamera-period".
  Är för lat för att lägga ner min själ i fotograferandets konst, vilket får som resultat att jag mestadels är sur för att bilderna jag tar blir dåliga, i bästa fall halvdana. En bra kamera skapar ju tyvärr inte bra bilder om den som håller i den inte lägger manken till, Detta faktum kommer man liksom aldrig ifrån. ...coh idag måste man vaar en jä-el även på photoshop och likannde. Livet är en strid! :). .

  SvaraRadera