En SJ busshållplats


På en liten sidoväg mellan Hjo och Tidaholm står det kvar två SJ hållplatser, en av dem är ganska medfaren och rostig det känns som den är kvarglömd. Den andra är renoverad och fortfarande ganska fin. SJ Buss upphörde som företag 1989 och blev då vinstdrivande Swebus, numera uppdelat på Nobina och Swebus Express. Vid sent 80-tal hade sedan några år länstrafikbolagen (ex. Skaraborgstrafiken, Älvsborgstrafiken, Bohustrafiken m.m. numera under Västtrafik) tagit över bestämmande över trafiken och layout på fordon och hållplatskronor från bl.a. SJ. Fram till 80-talet bestämde SJ Buss över busstrafiken i stora delar av landet. Under stor del av SJ Buss hade man gräddvit/ljusbeige och orange på fordonen och hållplatskronor. Under en tidig period har jag för mig att det var grönt och gräddvit som gällde. Så jag gissar att dessa hållplatskronor är från 50-tal till tidigt 60-tal. Men ändå inte så gamla så att de var gjorda i gjutgods med SJ och Hållplatstexten i relief.

Kommentarer

  1. Fina bilder och en påminnelse om att sommaren är kort. Bara att gå ut och njuta av sol och värme! :-)

    SvaraRadera
  2. Kör man denna väg, får man även hålla gluggarna öppna efter fågel. Har fått stanna vid ett flertal tillfällen, då orrar/fasaner uppehållit sig på vägen. Inte skräms de av att man går ur bilen heller. Snarare tvärtom, så det är bara att snällt vänta i bilen, tills de behagar avvika. Fina att se på, är de i alla fall...

    SvaraRadera
  3. En skylt som faktiskt är snygg i sina färger, jämfört med dagens många hållplatsskyltar. Gillar vinterlandskapet, det svalkar mig lite nu när jag åter sitter i min varma lägenhet i stan ;0)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.