Sommarvägar och Tranarpsbron

Sommaren och semester, då börjar suget efter att planlöst köra omkring på vackra vägar. Vid sidan om de nya motorvägarna finns ofta de gamla riksvägarna kvar och där finns en fin blandning av härlig vägsträckning genom landskapet och spännande samhällen som vuxit till för att just en riksväg/europaväg gick genom byn en gång i tiden. Jag som gillar att fota de gamla mackar, skyltar och annat som finns kvar hittar ibland guldkorn utmed dessa vägsträckningar. Att åka omkring i ett okänt landskap och att svänga höger eller vänster beroende på fin vägsträcka eller spännande ortsnamn i ett skönt tempo är bland det bästa jag vet. 
Eller köra under Tranarpsbron bara för att kolla fotovinkeln (bild längst ned, mars 2012) det kan man också göra.
 
Torsdagen den 15 januari 2013 inträffade Sveriges största fordonskrock genom tiderna, sett till antalet inblandade fordon, på Tranarpsbron. En lastbil fick sladd i det hala väglaget och i dimman med dålig sikt uppfattade inte andra bilister vad som hänt utan krockade med varandra. Till och med räddningsfordon blev påkörda i det kaos som uppstod. Denna bild är från mars 2012.

Kommentarer

  1. Ha en fin midsommar utan att krocka ...

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Det blir inte många kilometer på vägen idag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer