Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-06-09

Konditori Fröjden i Stora Levene

Detta är ett äkta femtiotalsfik som helt naturligt bevarat inredningen från då man öppnade stället i början på femtiotalet. Kanske inredningen är ännu lite äldre då Konditoriet fanns på en annan plats tidigare.
Numera är det många fik kallar sig 50-talsfik, men det mesta i dessa är inköpt kitsch och nya prylar som man trodde att 50-talet hade.
Här var det inte glassigt och tillrättalagt utan förnyat i lagom takt. Man tar en kopp kaffe med en bulle, småkaka eller macka på bord och stolar från 50-talet och samtidigt läser dagens tidning om eftersnacket om Elfsborg's Guld eller senaste veckotidningen. Här satt 4 damer vid ett bord och pratade över en kopp kaffe, de såg lite förvånade ut då jag tog fram kameran och började fotografera.
Några arbetare släntrade då och då in för en fika och en macka. Att ägarinnan skrattade förvånat över att jag sa att - "Det är ju nästan gratis" när hon ville ha 24 kronor för kaffe och kanelbulle med påtår och tretår, tolkar jag som att det var ett helt naturligt pris här i trakten. Konditoriet i St. Levene.
5 kommentarer:

 1. Snakk om gjennomført stil! Flotte bilder som alltid, Tony:)

  SvaraRadera
 2. Mysigt ställe verkar det som......gillade deras reklam skyltar på disken kul att dom är kvar och ja ser att dom heter damsugare med inne i kylen fortfarande.......... som dom alltid har gjort :-)
  mvh micke

  SvaraRadera
 3. Vilka ställen du hittar!! Nu vill jag åka hit, har ingen aning om var Stora Levene ligger, måste kolla detta. Kan ju gissa ungefär var om man nu snackar Elfsborg...:)

  SvaraRadera
 4. I gamla Skaraborgs län, mellan Vara och Lidköping.

  SvaraRadera