Motell i Ängelholm

Vid norra ut/in farten av gamla Rikstvåan ligger detta Hotel. Enlig en Kak Vägatlas från mitten av 70-talet är det utmärkt ett Motell här. Redan 1962 hade man byggt en motorväg på en sträcka av 1.5 mil förbi Ängelholm. Norr och söder om var det vanlig tvåfilig väg. Söderut strax söder om Löddeköpinge började motorvägen igen och gick in till Malmö, detta var runt 1960-62 enligt KAK kartan.


Kommentarer

  1. Enligt en Camping & Turist Atlas från 1984 som jag har i min ägo så fanns det ett "Motel Ängelholm" med Esso mack, vid Klippanvägen.
    Som vägbeskrivning står det bara: "I Ängelholms centrum".
    Tel var 0431-158 03.
    16 rum & 32 bäddar.

    SvaraRadera
  2. Enligt GM:s Motellnyckel från 1961 fanns det inget motell eller ens enklare övernattning för bilister i anslutning till Rikstvåan i Ängelholm. Behöver ju inte betyda att det inte fanns men det var inget som upptogs i motellnyckeln i alla fall. Det kan ju ha blivit byggt senare men det verkar ju ologiskt ur kundsynpunkt om motorvägen och Rikstvåan/E6 redan hade dragits någon kilometer därifrån.
    Essomacken finns kvar, nu som Statoil

    SvaraRadera
  3. Vi får se om någon vet exakt. Men en motellsymbol fanns det en gång på vissa kartor.

    SvaraRadera
  4. Jodå macken ligger några meter till höger i bild.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Baren som låg i samma byggnad som nuvarande bensinmack och hette Esso Baren och drevs på 60-talet av Yngve och Elsa Johansson. Yngve var Röglefantast och efter Rögles hemmamatcher träffades alla spelare på Baren för en bit mat. På väggen fanns klubbor som alla var signerade av spelarna. Vägg i vägg låg även en kiosk

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.