Hotell Scandic i Värnamo

Eller Värnamo Stadshotell som det kallades 1955 då det stod klart. Det låg perfekt till i centrala Värnamo med dragningen av Riksväg 1 precis utanför entrén. På den tiden var hotellet toppmodernt och väldigt omskrivet och omtalat. Man hade bl.a uttag för TV långt innan det visades några program i Sverige och receptionen var utrustad med telex för att kunna ha kontakt med de stora hotellen i övriga världen. Den smäckra spiraltrappan i lobbyn finns kvar än idag och är ett av de mest fotograferade motiven i hela Värnamo. Hotellet hade också hiss, vilket gjorde att Värnamoborna kom dit bara för att få provåka hissen. Svensk och utländsk press beskrev nybyggda Värnamo stadshotell som "Europas modernaste hotell". Arkitekten var Bent Jörgen Jörgensen.







Riksettan gick till höger om hotellet och svängde av norrut efter några kvarter bakom hotellet. Syns i överkant på bilden till vänster från 1961.


Kommentarer

  1. Ett hotell med klass minsann!!

    SvaraRadera
  2. Där hamnade jag dödstrött en sen vinterkväll för två år sedan. Jag hade nog skygglapparna på för jag noterade inte hotellets speciella inredning. Det var bara rumsnyckeln och sängen som hägrade... Bilden på trappan är suverän!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att några av rummen också går i 50-60talsstil.

      Radera
  3. Roligt att se att något får (nästan) vara som det alltid har varit.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.