Motell Göta Älv vid E45

Utmed gamla E45 låg Motell Göta Älv numera Restaurang Grönnäs. Jag har haft med bilder av detta Motell och Bensinstation förr [här]. Nu är den nya E45:an (motorväg) klar och det gamla motellet ligger nu lite offside. Bild på flygplanet som stod vid motellet förr här


Thomas P hade vänligheten att maila mig en bild på hur Motellet såg ut en gång i tiden. Bensin av märket Caltex såldes så bilden bör vara fotad före 1967-68? Om jag ser rätt finns en Volvo Amazon, Studebaker och bakdelen på en Mercedes med i bilden.

Kommentarer

  1. Reklamen ovanför pumparna talar om Boron, en tillsats i Caltexbensinen som skulle vara rena raketbränslet för bilmotorer som lanserades 1964-65.
    Prover visade dock att Boron inte gjorde nån som helst skillnad utan var mer eller mindre bluff och humbug och reklamkampanjen slog bakåt så pass att den var en av anledningarna till att Caltex bytte namn tillbaka till Texaco 1967.

    Den vita bilen är för övrigt en Valiant 1960-62 och ingen Studebaker.

    SvaraRadera
  2. Om namnbytet hade jag inte hört innan.
    Tack för det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer