Jag och min termos

Äntligen var det måndag! :-) Det blev en tur upp mot Bohuskusten igen och här vid gamla nedlagda Munkedals Hamn vid slutet av Gullmarsfjorden korkades min termos upp.

I slutet av 1800-talet anlades en smalspårig järnväg fram till Munkedals Hamn. Hamnen som är en djuphamn användes flitigt under första hälften av 1900-talet att lasta båtar från bruken i Munkedal, fyra ånglok och ett femtiotal vagnar användes. Runt 1970 lades järnvägen ned.



Järnvägsrälsen och förtöjningsanordningarna för båtarna finns fortfarande kvar här och var i marken och ett stort betongfundament ute i fjorden. [karta]

Kommentarer

  1. Du verkar längta efter måndagar ser det ut som.
    Kul med beskrivning och info om orten!

    SvaraRadera
  2. Fast smalspåren var allt bra smala på den tiden!

    SvaraRadera
  3. Fina bilder speciellt den första gillade jag

    SvaraRadera
  4. [...] Saltkällan väster om Munkedal, slutet av Gullmarsfjorden. 3 grader plus, strålande sol men en ruggigt iskall vind. Här sörplades dock den sista skvätten kaffe upp, innan färd söderut på E6:an. Tvärs över den lilla udden bakom mig ligger det som är kvar av gamla Munkedals hamn. Men det har ni ju redan sett [...]

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.